MONTURA PENTRU CARAS

Montura pentru caras

/

Carasul(Carrassius Gibelio) este cel mai cunoscut și răspândit pește de apă dulce din România. El face parte din clasa Actinopterygii, ordinul Cypriniformes, familia Cyprinidae. Carasul este originar din Asia de Nord, de unde s-a răspândit în toată China ca pește ornamental, iar mai apoi în întreaga lume. Dimensiunile obișnuite ale carasului sunt de 10-15 cm, iar greutatea lui poate varia de la 80-150 de grame, la 1,5-2 kg, în mod excepțional.

Mai jos este prezentata o montura simpla pentru varga, cu care se poate pescui pe lacuri sau ape cu un curent foarte slab. Se compune din linia principala, cu fir de 0,20 mm, pluta 10-15 grame, struna, care poate fi din fir de 0,16 mm iar la capat un carlig cu marimea cuprinsa intre 6 si 12. Montura se echilibreaza cu plumbi tip alice, in functie de greutatea plutei. Struna se ataseaza la linia principala cu ajutorul unui nod tip bucla.

Pluta se ataseaza la linia principala cu ajutorul unui varnis de cauciuc pentru a ajusta adancimea la care sa ajunga carligul cu momeala.

Lungimea strunei este de aproximativ 15 cm.




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *