Pescuitul guvidelui ” la pietre „

Pescuitul guvidelui la Marea Neagra se poate face la stabilopozi, sau la pietre. Este un pescuit antrenant la care poate participa intreaga familie. Atentie doar sa nu alunecati de pe stabilopozii sau pietrele ude. Ca ustensile putem folosi o lanseta usoara cu care vom cobora momeala pana spre fundul apei. Lasam plumbul sa atinga fundul apei si vom incerca sa simtim vibratiile produse de apucarea momelii de catre guvide moment in care vom smuci scurt pentru intepare, apoi vom mulina scotand pestele din apa. Plumbul recomandat este cel de forma sferica, pentru a nu se agata printre pietre.

Ca momeala puteti folosi midii. Acestea se culeg chiar de la fata locului. Acolo unde exista scoici exista si guvide, scoica fiind hrana lui preferata. Desfaceti scoicile cu un cutit, sau le puteti sparge. Se pot folosi direct, dar nu rezista mult pe carlig sau se pot fierbe in apa de mare, carnea devenind astfel mai tare si rezistand mai mult timp. Carligele recomandate sunt cele cu tija lunga pentru ca sa putem aseza cat mai bine momeala dar si pentru a putea extrage carligul din gura guvidelui. Am mai folosit ca momeala pipote de pui nefierte, sau rama de mare, care din pacate se gaseste mai greu si este scumpa in comparatie cu alte momeli. Incercati totusi la midie. Montura folosita o puteti vedea in imaginea de mai jos:

PONT: Pentru a simti mai bine trasatura guvidelui folositi o lanseta mai scurta 2 – 2,5m. O lanseta lunga amortizeaza vibratiile. Fir Intins !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *