Avize si permise pentru Delta Dunarii

Delta Dunarii reprezinta un punct de atractie pentru pescarii amatori, pentru cei pasionati de iesirile in natura, pentru relaxare si multe altele. Inainte de a va programa o iesire in Delta, trebuie sa stiti ca veti ajunge in Rezervatia Biosferei Delta Dunarii. Intreaga zona face parte din rezervatie si prin urmare sunt impuse unele reguli care trebuie cunoscute si respectate de toata lumea.
Pentru inceput, va prezentam actele necesare in cazul in care doriti sa faceti o partida de pescuit:

  • Permis pentru pescuit recreativ sportiv – se elibereaza online( doar cele gratuite) , de la sediul ARBDD sau de la automatele instalate in acest scop. Adresa institutiei: Str. PORTULUI Nr. 34A, Tulcea, Romania – 820243. Site web: http://www.ddbra.ro/
  • Permis de acces pentru turisti – se elibereaza online ( doar cele gratuite ), de la sediul ARBDD sau de la automatele instalate in acest scop.
  • Permis de acces pentru autoturisme – Doar daca folositi un autoturism in perimetrul rezervatiei. Se elibereaza de la sediul ARBDD sau de la automatele instalate in acest scop.
  • Permis de acces pentru nave si ambarcatiuni. Se elibereaza de la sediul ARBDD sau de la automatele instalate in acest scop.
  • Avizul Politiei de Frontiera, care va permite accesul in zonele considerate frontiera de stat. Se elibereaza de la sediul institutiei pe baza de copie carte de identitate si copie dupa permisul de pescuit recreativ, sportiv. Adresa, Tulcea, Strada Isaccei 103.

De retinut:

·         Turismul în RBDD se desfăşoară de-a lungul traseelor aprobate, care exclud accesul turiştilor în zonele strict protejate.

·         ARBDD recomandă folosirea pe traseele aprobate a ghizilor cu pregatire specială pentru RBDD.

·         ARBDD recomandă pentru transportul grupurilor de turişti folosirea navelor de mică capacitate cu propulsie electrică.

·         Accesul în afara traseelor principale este permis numai cu bărci la rame.

·         Camparea este permisă în zonele aprobate în acest scop.

·         Hotelurile plutitoare, folosite pentru cazarea şi transportul turiştilor în Rezervaţie, trebuie să fie dotate cu tancuri de depozitare a deşeurilor lichide şi containere pentru resturi menajere.

·         Pentru navele de transport a turiştilor este obligatorie dotarea cu sisteme speciale de colectare a reziduurilor, gunoaielor şi deşeurilor.

·         Turiştii individuali trebuie să scoată din Rezervaţie toate ambalajele de plastic, hârtie, metal sau sticlă care au conţinut propriile alimente.

·         Este interzis accesul turiştilor în coloniile de păsări, conturbarea cuiburilor solitare şi a puilor.

·         ARBDD recomandă folosirea turnurilor de observare a păsărilor.

·         Este interzisă tăierea copacilor şi culegerea plantelor de orice fel.

·         Practicarea pescuitului recreativ/sportiv se face pe baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise şi eliberate de Administraţia Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării”, cu respectarea reglementărilor în vigoare.

Mai multe informatii gasiti pe siteul oficial al ARBDD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *