Barilla 47 – „ucigasul” de platica si caras

De curand pastele Barilla au intrat si in arsenalul pescarilor romani. Aceste paste, produse de o companie italiana s-au dovedit a fi momeala perfecta pentru unele partide de pescuit.

Cei care le-au incercat, au obtinut rezultate bune la caras si platica, poate si la alte specii, atat pe lacuri cat si pe ape curgatoare.

Noi am folosit recent in cateva partide pe Dunare, cu rezultate excelente la platica.

Metoda de preparare este foarte simpla, si va fi prezentata mai jos. Am ingrosat in text punctele importante, care trebuie respectate:

Se pune apa la fiert aproximativ o cana si jumatate, intr-o oala mica.

Cand apa da in clocot, se adauga pastele, aproximativ un pumn. Desi o sa vi se para putin, aceasta este cantitatea suficienta pentru o partida de pescuit.

Se amesteca cu o lingura pentru ca pastele sa nu se lipeasca intre ele. Fierberea se va face timp de patru minute. Acest timp asigura pastelor consistenta necesara, ele nu vor fi nici prea moi pentru a fi pierdute in momentul lansarii, nici prea tari pentru a nu prezenta interes pentru peste.

Dupa trecerea timpului de patru minute, se ia oala de pe foc si se strecoara pastele. Unele retete recomanda clatirea cu apa rece, noi insa am omis acest pas, iar pastele nu au avut nicio problema. Deci nu le-am clatit cu apa rece.

Dupa ce a fost scursa apa, se toarna pastele intr-un castron in care am pus dinainte o mana de malai. Se va agita castronul, astfel incat malaiul sa se lipeasca de paste.

Se lasa la racit dupa care se vor pune intr-un borcan cu capac foarte bun, pentru a etansa si a nu permite pierderea umiditatii, altfel pastele s-ar usca.

Se pot folosi imediat, sau a doua zi iar in caz caz de nevoie chiar si a treia zi. Am observat ca in a treia zi, pastele tind sa se faramiteze, dar mai pot fi totusi folosite.

Pentru Dunare, am folosit o montura cu momitor cu arc culisant si doua carlige. Pe momitor am aplicat doar mamaliga facuta din amestec de faina de grau si malai, fara alte ingrediente.

In concluzie, pentru o partida de pescuit pe Dunare la platica, am folosit:

  • paste barilla
  • mamaliga simpla
  • montura cu momitor cu arc culisant si doua carlige

Nu s-au folosit niciun fel de aditivi, coloranti, etc.

Prinsa la Barilla 47
Platica a avut 885 de grame
Cineva a prelucrat mamaliga de pe momitor ­čÖé

Articolul va fi editat in curand, cu fotografii ale monturii utilizate si videoclip cu modul de preparare al pastelor si reteta pentru mamaliga simpla.

Montura folosita, cam chinuita dupa partida de pescuit

Update, septembrie 2022.

Iata si recordul la platica pe anul acesta. Deși, platica poate ajunge si la 3 kilograme ca adult, totusi, ne multumim si cu acest exemplar de 1,1 kg:

Pentru pastrarea pestilor recomandam: Frigidere eMag: https://l.profitshare.ro/l/11327811

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *