Calendar prohibitie pentru anul 2023

Perioada de prohibitie in 2023 pentru pescuitul in scop comercial, recreativ/sportiv si familial este de 60 zile in perioada 9 aprilie – 7 iunie inclusiv.

Noua perioada de prohibitie in apele care constituie frontiera de stat se instituie pe o durata de 45 de zile, in perioada 24 aprilie – 07 iunie inclusiv, cu exceptiile prevazute in prezentul ordin.

In apele de la frontiera de stat cu Republica Bulgaria, este interzis pescuitul pe o durata de 45 de zile, in perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv. Pentru apele care constituie frontiera de stat cu Ucraina, inclusiv Golful Musura, se interzice pescuitul pe o durata de 45 de zile, in perioada 16 aprilie – 30 mai inclusiv.

Tabel cu perioade de prohibitie pentru anumite specii de pesti:

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, in afara perioadelor de prohibitie, pescuitul recreativ/sportiv al speciilor stiuca, salau, somn si crap, este permis numai cu eliberarea imediata a tuturor capturilor din aceste specii (catch& release), cu retinerea unui singur exemplar/zi, dar nu mai mare de 3kg, maxim din 2 specii.

Pescarii ce desfasoara activitati de pescuit recreativ/sportiv pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” nu pot transporta o cantitate de peste mai mare de 10 kg/pescar sau 15 kg/familie, indiferent de numarul de zile in care au desfasurat activitatea.

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este interzis pescuitul cu carlige cu nada tip paragate si pripoane;

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este interzis pescuitul recreativ/sportiv pe lacurile si canalele care nu sunt mentionate anexa 3 din Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale si al ministrului mediului si padurilor nr. 159/1266 din 24 iunie 2011 privind aprobarea conditiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv si modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv in zonele naturale protejate.

Zone de refacere biologica din delta dunarii unde este interzis pescuitul recreeativ si sportiv pe tot timpul anului.

Dunarea veche intre confluenta cu canalul Sulina de la Mm 8+900 pana la confluenta cu canalul Raducu, Lacul Gasca, Lacul Erenciuc, Zmeica,Canalul Barbosu,cursul vechi al Bratului  Sf Gheorghe km 16-20, 29-44, 49-58 si 64-84, canalul dintre lacurile Puiu si Rosulet.

Pe teritoriul Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” se interzice folosirea oricaror unelte de pescuit in Dunare, in fata garlelor, canalelor si privalelor de alimentare a baltilor, pe o distanta de cate 500 m de ambele parti ale gurilor de varsare, precum si in interiorul acestora, in perioada 1 martie-9 aprilie.

Permise online 2023 valabile in Biosfera Deltei Dunarii pe anul 2023 se elibereaza online de pe site-ul ARBDD sau mai pot fi achiziţionate de la automatele instalate la sediul ARBDD.

Permisele de pescuit ANPA valabile pe anul 2023 se pot elibera online gratuit de pe site-ul ANPA .

Pentru avizul de frontiera puteti completa online formularul politiei de FRONTIERA si le veti primi pe email.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *