Pescuitul pe timp de iarna

Când vine vorba de pescuitul iarna, mulți pescari sunt interesați să știe care sunt speciile de pești care rămân active și care sunt cele care devin inactivi. În acest articol, vom discuta despre 12 specii de pești: crap, lin, babușcă, biban, plătică, clean, mreană, roșioară, știucă, șalău, somn și caras. Vom analiza la ce temperatură acești pești devin inactivi în timpul iernii și dacă se pot pescui în această perioadă, precum și ce momeli sunt cele mai eficiente în pescuitul de iarnă

Crapul este un pește care preferă apele calde și nu este obișnuit să se hrănească în timpul iernii. Atunci când temperatura apei scade sub 10°C, crapul devine inactiv și își reduce activitatea metabolică. Cu toate acestea, dacă reușiți să identificați zonele de pește, puteți încerca să-l pescuiți în această perioadă. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de crap în iarnă sunt viermii și boiliesurile.

Linul este un pește de apă dulce care preferă apele reci. Acest pește își menține activitatea și se hrănește chiar și în timpul iernii, atunci când temperatura apei scade sub 5°C.

Babușca este un pește mic, dar agil și activ. Acesta poate fi pescuit în timpul iernii, dar devine mai inactiv atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de babușcă în iarnă sunt viermii și larvele de insecte.

Bibanul este un pește agresiv și puternic, care poate fi pescuit în orice sezon. În timpul iernii, acesta devine mai inactiv atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de biban în iarnă sunt momelile vii și voblerele viu colorate.

Plătica este un pește agil și activ, care preferă apele calde. În timpul iernii, acesta devine mai inactiv atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de plătică în iarnă sunt viermii și momeala cu aromă de anason.

Cleanul este un pește activ și agil, care preferă apele reci. În timpul iernii, acesta își reduce activitatea atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuit la clean în iarnă sunt viermii și momelile artificiale cu aspect natural.

Mreana este un pește puternic și agil, care poate fi pescuit în orice sezon. În timpul iernii, acesta devine mai inactiv atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de mreană în iarnă sunt ramele.

Roșioara este un pește mic, dar activ, care preferă apele calde. În timpul iernii, acesta devine mai inactiv atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de roșioară în iarnă sunt viermii și momelile artificiale cu aspect natural.

Știuca este un pește puternic și agresiv, care poate fi pescuit în orice sezon. În timpul iernii, acesta își reduce activitatea atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de știucă în iarnă sunt peștele viu și momelile artificiale cu aspect natural.

Șalăul este un pește puternic și agil, care preferă apele reci. În timpul iernii, acesta își reduce activitatea atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de șalău în iarnă pestisorii vii și momelile artificiale cu aspect natural.

Somnul este un pește puternic și agresiv, care poate fi pescuit în orice sezon. În timpul iernii, acesta își reduce activitatea atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de somn în iarnă sunt peștele viu și momelile artificiale cu aspect natural.

Carasul este un pește activ și agil, care preferă apele calde. În timpul iernii, acesta își reduce activitatea atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de caras în iarnă sunt viermii și momelile artificiale cu aspect natural.

În concluzie, majoritatea speciilor de pești devin inactivi atunci când temperatura apei scade sub 5°C. Cu toate acestea, pescarii pot încă să găsească zonele de pește și să încerce să-i pescuiască în timpul iernii. Cele mai eficiente momeli pentru pescuitul de iarnă sunt viermii și momelile artificiale cu aspect natural sau viu colorate. Pentru a avea mai mult succes în pescuitul de iarnă, este important să fie pregătit cu echipament adecvat și să aibă răbdare și persistență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *